Recepten met acorn-pompoenen

 

Clafoutis van pompoen en peren

Ingrediënten:

  • 300 gr pompoenvruchtvlees
  • 200 gr peren
  • 50 cl melk
  • 125 gr bloem
  • 100 gr ruwe rietsuiker
  • 3 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • ½ koffielepel kaneel
  • ½ pakje gist
  • 1 nootje boter, zout

Bereiding:

Schil de pompoen en de peren. Verwijderen de zaden en pitten en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Een vuurvaste schotel inboteren en bestrooien met bloem. Bedek de bodem van de schotel met de schijfjes pompoen en peren. Meng de bloem, de kaneel, de rietsuiker, de gist en het zout. Maak een putje in het midden en voeg de eidooiers en de melk toe. Daarna het eiwit voorzichtig ondermengen. Giet het mengsel over de pompoen en de peren en laat gedurende 45 minuten bakken in een matig warme oven. Bestrooi met vanillesuiker en dien lauw op.

Voor deze bereiding kan je volgende variëteiten gebruiken: winter luxury, melonnette jaspée de Vendée, small sugar, golden hubbard, buttercup.

 

Pompoenflan

Ingrediënten:

  • 1 l melk
  • 1,5 kg pompoen
  • 9 eieren
  • 20 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 3 jeneverglaasjes rum
  • (ev. rozijnen, snuifje kaneel)

Bereiding:

Leg de in blokjes gesneden pompoen in de zacht kokende melk. Pureer de pompoen als deze voldoende zacht is. Klop de eieren en de suiker op in de keukenmachine en voeg aan het einde de bloem en de rum toe. Meng dit door de pompoenpuree. Schenk in een beboterde vorm & zet 30-40min in een voorverwarmde oven op 170°C.

eXTReMe Tracker