Pompoensoepen

 

Voor deze soepen zijn bijna alle pompoenen geschikt! (Enkel acornpompoen, spaghettipompoen en ficifolia worden beter niet gebruikt.)

 

Klassieke pompoensoep met spekbrokjes

Ingrediënten:

  • 1 kg pompoenvruchtvlees
  • 800 gr aardappelen
  • 2 ajuinen
  • 1 l bouillon
  • peper, zout
  • melk of room
  • 200 gr gerookt spek

Bereiding:

Ajuin, aardappelen en pompoenvruchtvlees enkele minuten laten stoven in boter. Bouillon toevoegen en gedurende 30 minuten zachtjes laten koken. Melk of room toevoegen tot gewenste dikte en kruiden naar eigen smaak. Bij het opdienen fijngesneden gerookt spek toevoegen.

Bijna alle pompoenen zijn geschikt, behalve acorn.

 

Tropische pompoensoep

Ingrediënten:

  • 600 gram pompoen
  • 1 wit van prei
  • 1 rijpe banaan
  • 165 ml kokosmelk
  • 3 cm verse gember (ev. poedervorm)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • beetje olijfolie
  • kerriepoeder, peper en zout

Bereiding:

Stoof de fijngesneden prei glazig in een beetje olijfolie, zonder te kleuren. Voeg er de in blokjes gesneden pompoen en banaan aan toe. Rasp de verse gember of doe de gember in poedervorm bij de groenten. Overstrooi met kerriepoeder. Laat dit nog 5 à 10 minuten verder sudderen. Overgiet met ongeveer 8 dl water en voeg de bouillonblokjes toe. Giet de kokosmelk erbij. Laat de soep nog 20 minuten afgedekt zachtjes verder koken. Dan de soep mixen. Breng de soep op smaak met kerrie, peper en zout.

 

Patissonsoep met boursinkaas

Ingrediënten:

  • 0,5 kg in stukjes gesneden pompoen
  • 1 stronk prei
  • 1 ajuin
  • 1 aardappel
  • 5dl kippenbouillon
  • 75gr boursin
  • Peper en zout

Bereiding:

Ajuin fruiten. Overige groenten toevoegen. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Zachtjes laten garen. Mix de soep, kruid met peper en zout en voeg de boursin toe. Versieren met een takje peterselie.

eXTReMe Tracker