Workshop pompoen uithollen op zaterdag 2 november 2024
Plaatsen zijn beperkt. Verkleed komen mag!
Schrijf je nu in via deze link. De inschrijving is pas definitief na overschrijving.
|
|
Verse biologische eend
Eén keer per jaar kweken we met veel liefde en plezier een kleine hoeveelheid pekingeenden. Nu kregen ze weer de beste zorgen, inclusief een klein zwembadje met dagelijks vers water. We lieten ze opnieuw veel langer leven dan de wettelijke norm. Op deze manier kunnen ze mooi uitgroeien.
Deze biologische pekingeend is beschikbaar van vrijdag 25 tot en met zondag 27 oktober tijdens de openingsuren van de winkel. Deze kost €19,95/kg en wordt altijd op z'n geheel verkocht. Eendenlevertjes (verpakt per 10) zijn te verkrijgen aan €12/kg en eendenhartjes (verpakt per 20) aan € 9/kg.
De voorraad is beperkt. Dus snel bestellen is de boodschap. Dit kan eenvoudig via dit formulier.
Varkensvlees van eigen kweek
Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 november is er opnieuw vers varkensvlees van eigen kweek te koop. We breiden ons aanbod uit! Vanaf nu ook kaashamburgers en gyros te verkrijgen.
Dit kan je nu bestellen:
- Varkensvleespakketjes (ongeveer 5 kg): € 17,95/kg. Deze bestaan uit een spek, gebraad, varkenskoteletten, stoofvlees, gehakt en braadworst. Alles is vacuüm verpakt in porties voor 2 personen en mooi geëtiketteerd.
- Boer'npaté (verpakt per 300 gr): € 17,95/kg
- Hoofdvlees (verpakt per 300 gr): € 16,95/kg
- Droge worsten: € 2,95/stuk en pikante droge worsten: € 3,25/stuk. Deze moet je wel nog even te drogen hangen. Ze kunnen ook ingevroren worden en dan per stuk uitgehaald worden
- Witte pensen (verpakt per 4): € 17,95/kg
- Bloedworst (verpakt per 4): € 16,95/kg
- Vleesbrood (verpakt per 500g): € 26/kg
- Kaashamburgers (verpakt per 4): € 19,75/kg
- Gyros (verpakt per 500g): € 22,95/kg
Andere stukken zijn beschikbaar in losse verkoop (staart, poten, varkenshaasje, varkenswangetjes, ...). Bestellen kan via deze link.
Kan je je bestelling niet afhalen op bovenvermelde data? Geen probleem, we bewaren ze een weekje in de diepvries.
Take away kerst- en nieuwjaarsmenu
Voor ons weliswaar nog geen winterrust op de boerderij. Maar toch zijn we al even bezig met ons eindejaarsmenu. We zijn er een gans jaar mee bezig. De 4 seizoenen zitten in 1 menu! Hieronder alvast een voorsmaakje van wat je mag verwachten.
- Pakora (groentenbeignet): de witte kool voor onze pakora staat nog in groei modus. De Indische tomatenchutney als dip is reeds geweckt.
- Taste the farm quiche
- Zuurdesembrood met pompoenhumus: de pompoen ligt nog in bewaring om tot een heerlijke humus verwerkt te worden.
- Risotto met pesto. Een door ons gerookte oude Remeker-kaas samen met onze potten Italiaanse sauzen met paprika, look, tomaat en salie die reeds geweckt zijn. Basilicum, zonnebloempitten en oude geitenkaas van onze collega's van het Reigershof.
- De varkens worden binnenkort geslacht voor de sheekh kebab met linzensalade. Onze tomaten zijn reeds gedroogd. Voor de veggies maken we samosa gevuld met boontjes, kool, aardappel en Indische kruiden.
- Onze homemade pizza Calzone wordt er eentje om duimen en vingers bij af te likken.
- Optie: Onweerstaanbaar extraatje. Arrosticini van lam: Hét lekkerste vleesspiesje. Voor de veggies gaan we voor falafel
- Tijdens de feestdagen mogen we al eens zot doen, dus we gaan voor wild. Onze jager is verwittigd, wij willen terug hertenkalf op het menu. Met zurkelpuree, afgewerkt met gefermenteerde rode kool.
- Voor de veggies hebben we een burger van 3 soorten champignons, aardappelrosti en zurkelpuree; in combinatie met veenbessen.
- Optie kaas en zijn garnituur: wildbloemenkaas van Het Hinkelspel, cheddar, Oostenrijkse bergkaas met peper en l' Amour d'Antoine
- Feestdessert: het frambozenijs is al klaar. Onze frambozen werden gretig door jullie afgeplukt. Gelukkig kunnen we terecht bij onze collega van de Woudezel. Geitenyoghurt van het Reigershof en basilicumolie. Het fruitleder maken we binnenkort nu de appels en peren rijp zijn.
Prijs:
- Basic €75/pers
- Met extraatje of kaas €86/pers
- Met extraatje én kaas €95/pers
Bestel nu via deze link.
Af te halen op: Dinsdag 24 december van 10 tot 16 uur Dinsdag 31 december van 10 tot 16 uur
Boerenwintermarkt
Zaterdag 14 december 2024 van 16 tot 20 uur
|